Εργαστήριο Βιβλιολογίας Νεοελληνικής Φιλολογίας

09 / 09 / 2020

Το «Εργαστήριο Βιβλιολογίας Νεοελληνικής Φιλολογίας, ΕρΒιΝεΦ  (Bibliology Workshop of Modern Greek Philology-BibWksh)» ιδρύθηκε τον Μάιο του 2020 (Φ.Ε.Κ. 1744/7.5.2020). Διευθυντής του είναι ο επίκουρος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας Μιχ. Μπακογιάννης.

Κύρια αντικείμενα της έρευνας και της διδασκαλίας του Εργαστηρίου Βιβλιολογίας Νεοελληνικής Φιλολογίας (ΕρΒιΝεΦ) αποτελούν οι βασικοί κλάδοι που εμπίπτουν στην ευρύτερη επιστημονική περιοχή της Βιβλιολογίας και αφορούν τη Νεοελληνική Φιλολογία (από τον 16ο αι. κ.εξ.). Πιο συγκεκριμένα, είναι, ενδεικτικά, οι γνώσεις σχετικά με την τεχνική, την κατασκευή και τα μέρη του βιβλίου, η φιλολογική επιμέλεια έκδοσης κειμένων της νεοελληνικής λογοτεχνίας, καθώς και έκδοσης ιδιωτικών κειμένων, όπως οι επιστολές ή τα ημερολόγια, η βιβλιογραφία περιοδικών λόγου και τέχνης, η σύνταξη ευρετηρίων περιοδικών και ημερολογίων, η βιβλιογράφηση ανθολογιών λογοτεχνικών κειμένων, η σύνταξη βιβλιογραφιών νεοελλήνων λογοτεχνών και η βιβλιογραφική καταγραφή έκδοσης σύμμεικτων τόμων. Για να καρποφορήσει η εκτεταμένη αυτή ερευνητική δραστηριότητα σε δημόσιες και ιδιωτικές βιβλιοθήκες και συλλογές αλλά και σε αρχεία λογοτεχνών να καρποφορήσει, απαιτείται πολύχρονη συλλογική απασχόληση.


Εργαστήριο Βιβλιολογίας Νεοελληνικής Φιλολογίας

Κατεβάστε το PDF

Λυπούμαστε, δεν ήταν δυνατή η εμφάνιση του εγγράφου PDF. Μπορείτε να δείτε το PDF εδώ: https://pmsnef.lit.auth.gr/site/wp-content/uploads/2020/09/Εργαστήριο-Βιβλιολογίας-Νεοελληνικής-Φιλολογίας.pdf


Συνημμένα αρχεία

Όνομα αρχείου Αρχείο

ΦΕΚ Ίδρυσης Εργαστηρίου Βιβλιολογίας

Είδος αρχείου: pdf154.76 KB

Κατεβάστε το αρχείο

share

Η ανακοίνωση ανήκει στην κατηγορία/ες: